Scouting

Werkstukken en spreekbeurten

Scouting is bedacht door een Engelse generaal. In het leger leerde hij soldaten te overleven in de vrije natuur. Weet jij de naam van deze man?

De padvinders

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging ter wereld. Meer dan tachtigduizend jongens en meisjes zijn lid van Scouting Nederland. Vroeger heette het de padvinders. Toen zat je bij de padvinderij als je bij scouting zat.

Verschillende scouts

Scouting is het Engelse woord voor verkennen. Er zijn landscouts, luchtscouts en waterscouts (zeeverkenners). In Nederland zijn er veel zeeverkenners. Dat komt omdat er veel water in ons land is. Bij scouting draag je speciale kleding. Je moet je ook houden aan de clubregels. De scouts gaan op kamp. Zo leer je veel over de natuur. Als je iets hebt geleerd, krijg je een insigne. Dat is een plaatje van stof op je uniform. Zo kan iedereen zien wat je al kan.

Robert Baden-Powell

Scouting is bedacht door meneer Robert Baden-Powell. Hij werd in 1857 in Engeland geboren. Als kind speelde hij veel in de natuur. Ook kampeerde hij graag. In het leger leerde hij soldaten te overleven in de vrije natuur. Hij leerde ze spoorzoeken, de weg vinden met een kompas, vuur maken en nog veel meer. Later schreef hij een boek voor jongens die op avontuur wilden. Hij probeerde eerst alles met een groepje jongens uit. Dat was de eerste scoutinggroep.