Goochelen

Werkstukken en spreekbeurten

Heb je een goochelaar wel eens een konijn uit een hoed zien toveren? Goochelen is mensen iets laten zien wat eigenlijk niet kan. Zoals iemand in een kist doormidden zagen…

Hoe kan dat toch?

Een goochelaar is iemand die allemaal trucjes kan. Goochelaars worden ook wel illusionisten genoemd. Ze voeren vaak trucjes uit waarvan je maar niet begrijpt hoe dat kan. Een bekende truc is de truc van de kist. Een assistent van de goochelaar stapt in een kist die goed wordt afgesloten. De goochelaar zaagt de kist vervolgens doormidden… Je zou denken dat de assistente ook in tweeën is gezaagd, maar dat is dus niet zo! Zij stapt na de zaagtruc vrolijk weer uit de kist. Hoe is het mogelijk hè?!

Populair

Goochelen is erg populair, ook onder kinderen. Er zijn in Nederland 23 goochelclubs. Bekende goochelaars zijn Victor Mids, Hans Kazàn, Hans Klok en David Copperfield. Misschien heb je wel eens van hen gehoord?

In een theater

Eigenlijk kan je overal wel goochelen. ‘Goochelkunst’ heb je dan ook in verschillende soorten. Op het toneel gebruikt de goochelaar grote apparaten en onderdelen, aan een tafel goochelt hij met bijvoorbeeld kaarten of andere kleine spullen.