Golf

Werkstukken en spreekbeurten

Heb je weleens minigolf gespeeld? Met een lange hamer moet het kleine balletje in het gaatje worden geslagen. Zo werkt golf eigenlijk ook. Alleen dan in het groot!

Golfbaan

Een golfbaan kan wel 600 meter lang zijn en aan het einde zit het putje waar het golfballetje in moet. Er staat een stok met een vlag zodat je weet waar het gaatje is. De bedoeling is om met zo min mogelijk slagen het balletje in het gaatje te krijgen. Dat putje heet ‘hole’. (Dat is Engels voor gat en je spreekt het uit als ‘hool’).

Sport

Golf is een sport, ook al zie je niemand hard lopen of zweten. De golfspelers wandelen over het gras. Maar om een balletje met een paar slagen precies bij, of als het lukt in het gaatje te krijgen, is heel moeilijk. Je moet super geconcentreerd zijn. En je moet je spieren heel goed onder controle hebben.

Beroemde golfer

Ken jij Tiger Woods? Dat is een heel bekende golfspeler uit de Verenigde Staten. Hij is misschien wel de beste ter wereld. Hij slaat weleens een ‘hole in one’, met één slag slaat hij de bal dan de golfbaan over en dan rolt de bal precies in het gaatje. Dat is heel moeilijk. Woods en nog een paar honderd spelers zijn zo goed dat ze er hun beroep van gemaakt hebben. Mensen betalen veel geld om te komen kijken. De beste golfspelers zijn dan ook heel rijk. 

Zelf proberen

Helaas. Je mag niet zomaar een middagje golf gaan spelen op de golfbaan. Je moet eerst je golfvaardigheidsbewijs halen op een trainingsbaan. Als je bent geslaagd weten de andere spelers dat je geen gaten in het gras slaat en dat je goed oplet dat niemand het harde balletje tegen zijn hoofd krijgt. Wel zo veilig.