Games

Werkstukken en spreekbeurten

Games is een ander woord voor computerspelletjes. Game jij graag? Wat is er goed of slecht aan het spelen van computerspelletjes?

Pong

In 1972 kwam de eerste game op de markt: Pong. Dat spel leek op tafeltennis. De naam kwam ook van het woord pingpong. Je kon Pong eerst alleen maar op een speciale speelautomaat spelen. Een paar jaar later kon je een console kopen. Dat is een apparaat dat je aansluit op de televisie. Zo kun je gamen via je tv.

Game-platforms

Je kunt gamen op verschillende apparaten. Zo'n apparaat noem je een game-platform. Verschillende platforms zijn onder andere de PlayStation, Nintendo en Xbox. Je kunt ook gamen op een tablet, telefoon of computer.

Online gaming

Het spelen van computerspelletjes op internet tegen andere spelers, noem je online gaming. Je kunt tegen een bekende spelen, maar ook tegen iemand die je helemaal niet kent. Het gaat er natuurlijk om dat je probeert te winnen. Fortnite, Minecraft, FIFA, Among Us en GTA (Grand Theft Auto) zijn populaire games die je ook online kunt spelen.

Gevaarlijk of juist leerzaam?

Behalve dat gamen heel leuk is, kan het ook gevaarlijk zijn. Zo raken gamers soms verslaafd aan het gamen. Maar van gamen kun je ook leren. Misschien mag je op school weleens gamen? Of speel je thuis weleens Squla. Voor bijvoorbeeld Minecraft moet je heel goed bedenken wat je nodig hebt om iets te bouwen. Ook leer je samenwerken als je een spel met twee of meer mensen doet.