Programmeren

Werkstukken en spreekbeurten

Misschien ken je wat Engelse of Franse woorden. Maar ken je ook een programmeertaal? Dat is de taal die computers begrijpen. Zou jij die willen leren?

Programmeertaal

Met een programmeertaal kun je een computer of apparaat iets laten doen. Er zijn veel verschillende talen die je kunt gebruiken. Misschien ken je Scratch, een programmeertaal die je al vanaf 7 jaar kunt leren. Andere bekende programmeertalen zijn Python, Ruby, Java en PHP.  

Taart bakken

Bij programmeren geef je een computer instructies in een taal die hij snapt. Het werkt eigenlijk net als bij een recept voor het maken van een taart. Als je de stappen van het recept goed volgt, dan heb je na een tijdje een lekkere taart. Gooi je de stappen van het recept door elkaar, dan krijg je een misbaksel. Een computer volgt de instructies die jij hem geeft ook in een vaste volgorde. Zelf nadenken doet hij niet, dus het is belangrijk dat jij heel precies programmeert. Dan krijg je wat je verwacht.

Belangrijk

Heel veel dingen om je heen zijn geprogrammeerd. De afwasmachine, het digibord, websites en zelfs de lampjes in sommige schoenen. Programmeren wordt steeds belangrijker. Veel mensen willen daarom dat alle kinderen het op school leren.