New York

Werkstukken en spreekbeurten

In New York staan veel wolkenkrabbers. Wat zijn dat?

Wereldstad

New York is de grootste stad van Amerika. De stad wordt ook wel New York City (NYC) genoemd. Er wonen ruim 9,5 miljoen mensen in deze grote wereldstad. Er is veel te zien en beleven in New York. Daarom bezoeken jaarlijks ook heel veel toeristen de stad.

Wolkenkrabbers

Wat meteen opvalt als je in New York bent, zijn de hoge gebouwen. Deze enorm hoge gebouwen worden ook wel wolkenkrabbers genoemd. Er zijn meer dan 5500 hoge gebouwen in New York, waarvan er 50 hoger zijn dan 200 meter. Het Empire State Building van 381 meter hoog is de bekendste wolkenkrabber in de stad.

Taxi's en winkels

Er rijden veel gele taxi's, ook wel yellow cabs genoemd, in New York. Veel mensen gebruiken deze taxi's, omdat ze niet zo duur zijn en ze daardoor sneller op hun bestemming zijn. Winkelen kun je volop in New York. Er zijn veel winkelcentra en grote warenhuizen. Bekende kledingmerken komen ook vaak uit New York, omdat er veel kledingontwerpers wonen en werken.

Coronavirus

In 2020 had New York te maken met het coronavirus. Heel veel mensen werden ziek. Om ervoor te zorgen dat niet nog meer mensen ziek worden, gingen veel winkels dicht en was er bijna niemand op straat te zien. Gek voor een stad waar het altijd erg druk is.