Mexico

Werkstukken en spreekbeurten

Tomaat, patat, chocola en avocado. Wat is de overeenkomst tussen deze woorden? Het zijn Nederlandse woorden die wij uit Mexico hebben geleend. Mexico is al eeuwen een land met veel volken en talen.

Waar ligt Mexico?

Mexico ligt in Noord-Amerika. Als je op de wereldkaart kijkt, zie je dat het land aan de Verenigde Staten grenst met een hele lange grens (van wel 3110 kilometer). De hoofdstad is Mexico-Stad. Toeristen gaan graag op vakantie naar het land.

Inwoners

Mexico heeft meer dan 120 miljoen inwoners. De meesten zijn mesties. Een mesties is iemand met een Europese vader en een inheemse moeder, of omgekeerd. Daarnaast wonen er inheemsen, blanken en mensen van Afrikaanse of Aziatische afkomst. Een mengelmoes van culturen dus! De meeste inwoners van Mexico spreken Spaans. Het is het grootste Spaanstalige land ter wereld.

Klimaat

Mexico heeft verschillende landschappen: woestijnen, tropische jungles, hooggebergten en moerassen. Het klimaat is dus niet overal hetzelfde. Langs de kust is het meestal heet en in de bergen is het klimaat milder. Mexico heeft een droog seizoen en een regenseizoen. In de zomermaanden kunnen er langs de kust orkanen voorkomen.