Marokko

Werkstukken en spreekbeurten

Heb jij een klasgenoot uit Marokko? Of misschien ben je zelf Marokkaans? In Nederland wonen veel kinderen met Marokkaanse ouders of grootouders.

Woestijn en bergen

Marokko ligt in het noorden van Afrika. In Marokko zijn hoge bergen. In het Atlasgebergte ligt het grootste deel van het jaar sneeuw. Een gek idee als je bedenkt dat een flink deel van Marokko bedekt is met ... woestijn! Daar is het juist erg heet en het regent er bijna nooit. In het oosten begint de Sahara. Dit is de grootste zandvlakte van de wereld. Er kunnen niet veel planten groeien. In het noorden van Marokko groeien wel veel planten. Het regent daar meer en het land is vlak. De boeren verbouwen er granen, sinaasappels en olijven.

Mensen

In Marokko zijn steden met goede huizen, scholen en ziekenhuizen. In de dorpjes in de bergen en de woestijnen hebben de mensen het niet zo goed. In de woestijn leven nog volken die rondtrekken. Niet alle kinderen kunnen naar school. Vooral meisjes moeten thuis helpen en gaan niet naar school. De mensen kopen vaak eten op de markt. Marokkanen eten veel vlees, vis, groenten, fruit, couscous en brood. Marokkaanse thee wordt gedronken met veel suiker. Bijna iedereen in Marokko is moslim. Hun godsdienst is de islam.