India

Werkstukken en spreekbeurten

India is een groot land in Azië. Het is er druk, heel erg druk. Wist je dat India na China de meeste inwoners ter wereld heeft?

New Delhi en Bombay

India ligt aan de Indische Oceaan. Er wonen heel veel mensen in India. Al zijn veel plekken in het land onbewoonbaar. Daar zijn oerwouden, bergen of woestijnen. Het weer kan heel verschillend zijn in India. Er zijn bergen waar altijd sneeuw ligt, maar ook woestijnen waar het wel 50 graden Celsius kan worden. India is bijna tachtig keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is New Delhi. Maar de grootste stad van het land is Bombay, ook wel Mumbai genoemd. De Ganges is een grote rivier die door India stroomt.

Arm en rijk

Het verschil tussen arme en rijke mensen in India is heel groot. Veel mensen werken hard voor weinig geld en wonen in sloppenwijken. De huizen in deze wijken zijn gemaakt van karton en hout. Er is weinig eten en drinken voor deze mensen. Ook zijn er geen medicijnen voor hen.

Hindoeïsme en Taj Mahal

De meeste mensen in India zijn hindoe. Zij geloven in meerdere goden. De bekendste zijn Brahman, Vishnoe, Shiva, Krishna en Ganesh. Er zijn veel mooie hindoetempels in India. Maar het bekendste gebouw van het land is toch wel de Taj Mahal. Het werd gebouwd als grafmonument. Je ziet deze op de afbeelding hierboven.