Frankrijk

Werkstukken en spreekbeurten

Ben jij weleens met je ouders op vakantie in Frankrijk geweest? Je hebt daar zowel mooie natuur als leuke steden. Welke bekende toren staat in de hoofdstad Parijs?

Vakantieland

Frankrijk is een groot land. Omdat er zo veel te doen en te zien is, gaan veel mensen op vakantie naar Frankrijk. Er zijn bergen, heuvels, bossen en stranden. In het zuiden van Frankrijk is het in de zomer heerlijk warm. Er zijn prachtige steden en leuke dorpjes. De hoofdstad Parijs heeft interessante gebouwen en grote warenhuizen. En natuurlijk staat daar de beroemde Eiffeltoren. Ook zijn er veel musea. Heel bekend is het Louvre. In de Provence in het zuiden vind je in de zomer grote paarse velden met bloeiende lavendel. Langs de rivier de Loire staan oude kastelen.

Fransen

Veel Fransen werken in de industrie of in de landbouw. Er zijn veel boeren met vee. Andere boeren verbouwen tarwe of telen druiven. Franse kaas en Franse wijn zijn bekend in de hele wereld. De Fransen hebben ook veel verstand van techniek. In Frankrijk worden veel auto's bedacht en gemaakt, denk aan Renault, Peugeot en Citroën. En de Fransen bouwden als eerste een trein die twee keer zo hard kan als een gewone trein, de TGV. De Fransen vinden koken en eten erg belangrijk. Ze hebben een lange middagpauze, zodat ze uitgebreid kunnen lunchen. Kinderen eten tussen de middag op school.