Argentinië

Werkstukken en spreekbeurten

Waar ken jij Argentinië van? De dans de tango komt ervandaan. Maar ook onze koningin Máxima!

Groot

Argentinië is een heel groot land. Het ligt in het zuiden van het werelddeel Zuid-Amerika. Argentinië is na Brazilië het grootste land in Zuid-Amerika. De hoofdstad is Buenos Aires. Alleen al in Buenos Aires wonen net zo veel mensen als in heel Nederland. En heel Argentinië is ongeveer 70 keer zo groot als Nederland! Dat is enorm, hè? Je kunt Argentinië eigenlijk in drie delen verdelen: Pampa, Patagonië en het Andesgebergte. De grens tussen Pampa en Patagonië wordt bepaald door de rivier de Colorado. 

Spaans

De enige officiële taal in Argentinië is Spaans. Maar omdat er veel immigranten (mensen die uit een ander land gekomen zijn) in Argentinië wonen, worden er ook veel andere talen gesproken. Zo worden de talen Guariní en Quechua ook veel gesproken in Argentinië.

Klimaat

In Argentinië kan het erg heet zijn. Het heeft een subtropisch klimaat en de temperatuur kan oplopen tot 33 graden of zelfs warmer. In de bergen is het wat koeler door het bergklimaat. Hoe warm het in Argentinië is, ligt er dus aan waar je bent in het land.