Museum

Werkstukken en spreekbeurten

Ben jij weleens in een museum geweest? In een museum worden heel veel dingen tentoongesteld: schilderijen, beelden en soms zelfs mummies. Best gaaf, toch?

Overal

In iedere stad is wel een museum te vinden. Het meervoud van museum is musea, maar je mag ook gewoon museums zeggen. Bekende musea in Nederland zijn het Rijksmuseum in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het Mauritshuis in Den Haag. Ben jij weleens in een van die musea geweest? Wat vond je ervan?

Van alles wat

In een museum vind je tal van dingen: schilderijen, beelden, gebouwen, producten, plantencollecties en nog veel meer. In Utrecht is er zelfs een museum waar alleen maar oude treinen te vinden zijn: het Spoorwegmuseum. Leuk, hè? Daar staan allemaal oude treinen. Meestal heeft een museum een bepaald thema. Zo heeft het Van Gogh Museum vooral schilderijen van de schilder Vincent van Gogh.

Geld

Museums zijn voor kinderen meestal gratis. Maar je ouders moeten een toegangskaartje kopen. Wie vaak gaat, kan een Museumkaart aanschaffen. Dan krijg je korting of mag je gratis naar binnen!