Lichaamsversiering

Werkstukken en spreekbeurten

Bij lichaamsversiering denk je als eerste aan sieraden en make-up. Kun jij nog andere versieringen bedenken?

Waarom?

Mensen versieren hun lichaam omdat ze dat mooi vinden. Of omdat ze ergens bij willen horen. Of omdat iets bij hun cultuur hoort. Met lichaamsversiering doe je iets aan je uiterlijk. Je doet een leuke speld in je haar of een stoere armband om je pols. Maar er zijn nog heel veel andere manieren om je lichaam te versieren. Alhoewel, versiering? Wat de een mooi vindt, vindt de ander soms juist lelijk.

Piercing

Heb jij gaatjes in je oren? Jongens hebben ze soms ook. Dan kun je oorbellen dragen. Een oorbel is een piercing. Dat betekent dat er een gaatje door de huid wordt geprikt om een sieraad in te steken. Je kunt bijvoorbeeld een navelpiercing hebben. Of een wenkbrauwpiercing. Of een piercing in je lip of tong. Iets voor jou? Of lijkt dat je maar lastig met eten?

Tatoeage

Tatoeages zijn ook een vorm van lichaamsversiering. Met een naaldje met inkt wordt een tekening gemaakt in de huid. Deze kun je er niet meer af wassen. Zeemannen versierden hun huid vaak met tatoeages van schepen of ankers. Anderen houden bijvoorbeeld van bloementatoeages. Of ouders laten de naam van hun kind tatoeëren. Zo is de tatoeage niet alleen een versiering, maar heeft die ook een speciale betekenis.