Kinderjury 2019

Lees deze Kinderjury e-books op je mobiel of tablet

Dit zijn de winnaars van de Kinderjury!


Alle boeken uit de leeslijst van de Kinderjury

Resultaat 1 - 10 (van 20)

Weergaveopties:

 • Storm en de uitvinding van het voetbal

  Jan Birck

  Storm werd meer dan duizend jaar geleden geboren in Engeland. Hij ontsnapt uit de kloosterschool waar zijn ouders hem naartoe sturen en wordt ontvoerd door Vikingen. Als hij uit frustratie een stinkende haarbal wegschiet, doet Storm een bijzondere uitvinding die de wereld verandert. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Storm en de uitvinding van het voetbal

 • De kleine waaromwolf

  Vitataal

  Finn vindt het saai dat hij elke dag alleen naar school moet lopen. Op een dag ontmoet hij een pratend wolfje. Dit waaromwolfje stelt hem de gekste vragen, waardoor de wandelingen naar school toch nog leuk worden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De kleine waaromwolf

 • Spekkie en Sproet; wachtwoord Amigo

  Vivian den Hollander

  Spekkies neef Nelson is politie-agent. Hij is tot over zijn oren verliefd op zijn nieuwe vriendin. Maar Spekkie en Sproet vertrouwen haar niet. Al gauw komen ze iets verdachts op het spoor. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Spekkie en Sproet; wachtwoord Amigo

 • Allemaal onderweg

  Laura Knowles

  Hoeveel kilometer legt een zebra af door de steppe? En waar krijgen de zeeolifanten hun jongen? Kijk en lees welke reizen 26 dieren soms of regelmatig maken. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Allemaal onderweg

 • Het logboek van Billy Donderbus

  Reggie Naus

  Billy Donderbus houdt elke dag een logboek bij. Daarin beschrijft hij wat hij allemaal meemaakt als piratenjongen tussen de landrotten. Op een dag staat er een vrouw voor de deur die beweert opa’s vrouw te zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het logboek van Billy Donderbus

 • Dog man gaat los!

  Dav Pilkey

  De commissaris is jarig en het hele corps denkt over cadeaus. Dog Man gaat voor hem een vis kopen en ontmoet bij de dierenwinkel reporter Pien. Hij belandt in een adembenemende reeks avonturen als kat Karel uit de gevangenis weet te ontsnappen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dog man gaat los!

 • De familie Boef en het lollycomplot

  Anders Sparring

  Tuur is de enige van de familie Boef die niet van stelen houdt. Als Tuur bijna jarig is, besluit de familie Boef een reuzenlollly voor hem te stelen. Maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De familie Boef en het lollycomplot

 • Een mop met een bij bij; een mop voor wie net leest

  Riet Wille

  Sam houdt veel van een mop. Saar ook. Lach je met hen mee? Moppen, strips, raadsels en 30 keer een bij. Zoek je mee? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een mop met een bij bij; een mop voor wie net leest

 • De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre

  Marte Jongbloed

  Herres vader vertrekt naar het Amazonewoud om hun bijzondere buurman meneer Teunissen te redden. Samen met zijn vriendin Mint reist hij zijn vader stiekem achterna. Zal Herre zijn vader en meneer Teunissen in de uitgestrekte, gevaarlijke jungle vinden? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre

 • Laat een boodschap achter in het zand

  Annemarie van Haeringen

  Een radio-interview met een nijlpaard en een contactadvertentie voor een wilde kameel. Lees dit soort verrassende gedichten over evenhoevigen, dieren met twee of vier tenen. Met sfeervolle waterverfillustraties in kleur. Vanaf 8 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Laat een boodschap achter in het zand