Boek in Barcelona

Kinderboekenweek

Van Utrecht naar Barcelona

Illustratie uit boek 'De boom met het oor' van Annet Schaap.

Annet Schaap moest er even aan wennen dat haar verhaal opeens was verhuisd, maar ze vond de tekeningen prachtig!

Een verhaal verhuizen

De schrijfster Annet Schaap ken je vast van het boek Lampje, dat vorig jaar bekroond werd met een Gouden Griffel. Haar nieuwste boek heet De boom met het oor. Volgens Annet speelde haar nieuwe boek zich af in Utrecht.

Tekenaar Philip Hopman dacht daar anders over. Hij verplaatste het verhaal en de illustraties naar Barcelona, in Spanje. Op de voorkant wilde hij de hoofdpersoon in het park tekenen en op de achtergrond de stad. Dat kon alleen als het park op een berg zou zijn, maar die heb je niet in Utrecht.

Ook vindt Philip, die een vakantiehuisje heeft in Barcelona, die stad veel mooier om te tekenen, omdat er zoveel oude huizen staan met smeedijzeren balkons en torentjes en koepeltjes. Volgens hem een feest om te tekenen!

Dit interview komt uit de Kinderboekenweekkrant. Wil je meer lezen? Haal de gratis krant op in je bibliotheek!

De boom met het oor

Bekijk boek 'De boom met het oor' van Annet Schaap

Iedereen is te druk bezig om naar de jongen uit dit boek te luisteren. Zelfs de vogels in het park hebben geen tijd. Dan blijkt dat er in de boom in het park een oor zit. Een oor dat echt luistert...

Meer over Spanje

Lees meer over Spanje

Zoals je hierboven kunt lezen, speelt het boek De boom met het oor zich niet meer in Utrecht af, maar in Barcelona. Die stad ligt in Spanje. Lees alles over Spanje op deze pagina!

Lampje

Lees meer over het boek 'Lampje' van Annet Schaap

Lampje is de dochter van een vuurtorenwachter. Elke avond steekt ze het licht aan in de vuurtoren. Als de lucifers op zijn en er een schip strandt, krijgt Lampje de schuld.