KINDERBOEKEN­WEEK

lezen

Het onderwerp van de Kinderboekenweek 2019 was reizen. Van fiets tot trein en van auto tot bus. Op deze pagina vind je een heleboel leuke boeken, video's en e-books over reizen. Reis je mee? 

Spannende boeken over reizen

Meer Reisverhalen

Vosje

Bekijk het boek 'Vosje' van Edward van de Vendel

Vosje won een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Edward van de Vendel en de Illustrator Marije Tolman. Over Vosje:

Vosje rent door de duinen. Bij een val van een bunker maakt hij een harde smak. Terwijl hij versuft op de grond ligt, droomt hij over zijn leven...

Droomopa

Bekijk boek 'Droomopa' van Dolf Verroen

Droomopa won een Zilveren Griffel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Dolf Verroen. Over Droomopa:

Thomas logeert bij opa en oma. Dan overlijdt opa plotseling. Van oma mag Thomas niet bij opa gaan kijken, maar hij gaat toch. Thomas ziet dat opa niet meer kan dromen. Hij denkt terug aan alle dromen waar opa altijd over vertelde.

Haaientanden!

Bekijk boek 'Haaientanden' door Anna Woltz.

Het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden gaat over Atlanta. Atlanta wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Het is de belangrijkste tocht van haar leven, maar al snel gaat alles mis...

De fietstocht van Anna

Bekijk interview fietstocht Anna Woltz

Anna Woltz is de schrijver van Haaientanden. Het verhaal gaat over Atlanta, die een fietstocht maakt langs het IJsselmeer. Anna maakte deze lange fietstocht zelf ook. Fiets je ook mee?

Boek in Barcelona

Bekijk interview Annet Schaap over 'De boom met het oor'

Annet Schaap schreef het boek De boom met het oor. Volgens Annet speelde het verhaal zich af in Utrecht. Maar tekenaar Philip Hofman dacht daar anders over. Hij verplaatste het verhaal naar Barcelona!

Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie over het thema Reizen.

Leuke e-books over reizen

Alle e-books


Anna Woltz is de maker van het Kinderboekenweekgeschenk 2019. Wat weet jij over Anna en de Kinderboekenweek?

Wist je dat...

...de fietstocht van Anna rond het IJsselmeer meer dan honderd kilometer was? Dit was meer dan ze ooit gefietst had! Het laatste stuk vond ze het zwaarst, omdat ze keiharde wind tegen had. 

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Toen was het Kinderboekenweekgeschenk Lawines razen van An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...Anna Woltz enorm veel eten heeft meegenomen voor haar lange fietstocht? Een grote rugzak vol. Ze heeft zelfs nog eten bijgekocht omdat het toch te weinig was!